Marčevski DSV ali kako postati prekrasen voditelj?

Zgodilo se je na marčevskem DSV. In dogajalo se bo še naprej. Postali smo krasni voditelji!

V petek 14.3., na prelepo skorajda pomladno popoldne, smo voditelji popotnikov in popotnic začeli spomladanski DSV. Vedeli smo da nas čaka dobro pripravljen program ter nepozabno druženje in nismo se zmotili. Dobili smo res veliko motivacije za zadnji del skavtskega leta, ki je še pred nami.

Novo državno vodstvo nas je pričakalo V Slovenskih Konjicah. Za uvod smo krenili  na urbanacijo. Karta nas je vodila po cestah,vinogradu,  ulicah in trgu tega čudovitega  mesta cvetja za katerega obstaja zanimiva legenda o zmaju.  Na točkah smo jo po delčkih prebirali zraven pa razmišljali tudi naši o voditeljski poti. Dan smo zaključili z zabavnim veselim večerom, ki je bil napolnjen z zgodbicami z (vedno zanimivimi) modrostmi o Butalcih, z rubriko Ali ste vedeli? in s čisto novo-staro igrico - Bibitibibiti Cefizelj.

Naslednji dan smo vstali čisto malo po sončen vzhodu. Ja, noč  je bila zelo kratka, toda sončno jutro nas je zvabilo iz spalk.  Vsak zase smo šli  v puščavo, na grad, na bližnji hrib. Ob sv. pismu smo premišljevali o svojih močnih točkah, ki jih imamo kot voditelji. Ugotovili smo, da smo že ali pa še bomo  PREkrasni voditelji. J Na gradu so bili imenovani tudi trije novi voditelji, kar je bil najbolj svečan trenutek DSV-ja.  Seveda pa smo dan izkoristili predvsem za širjenje obzorij.  Prisluhnili smo izkušenim voditeljem, ki so delili svoje znanje na treh zelo koristnih delavnicah: Odprava, koristne rastline in igre v klanu. Dobili smo  še nekaj informacij glede vrednotenja in aktualnega razpisa za stege potem pa smo malo premraženi od silovitega vetra krenili v dolino na odlično kosilo.

Po kosilu smo še razglabljali in gledali v prihodnost veje PP; govorili smo  o služenju, o osebnem napredovanju in duhovnosti v klanu. Naše izkušnje, mnenja in ideje  so kar vrela na plano.

Ob koncu našega srečanja so tudi nam prestavili nov predlog za celostno grafično podobo združenja.  Nazadnje pa smo si ogledali še filmček  o PREkrasnih PP voditeljih, v katerem smo nastopili mi, udeleženci DSVja in pa naši klanovci.

Veliko užitka ob gledanju filmčka in slik, ki so v galeriji pa SREČNO POT!

- filmček voditelji
- filmček klanovci

Objavljeno v DSV aktualno, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.